Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Å velge riktig felleski: slik plukker vi ski

Å velge riktig felleski: slik plukker vi ski

Å plukke ski er noe som krever både kunnskap, erfaring og en evne til å se helheten hos deg som skal bruke skiene. Og hos oss legger vi lista høyt når vi plukker ski til deg. Uten å virke for hoven, så mener vi at dette er blant kvalitetene du får hos oss; at vi legger mye i selve jobben med å finne de riktige skiene til deg.

For først da vet vi at du vil bli fornøyd med skiene. Her kommer det trauste ordet faghandel til sin rett, for det er nettopp det vi driver med: et fag. Akkurat der er vi ganske gammeldagse, og vi har tro på at god service, lokal tilpasning og til sist en faglig stolthet er det som har gjort oss 100 år gamle som butikk, and still going strong.

Men tilbake til skiplukking.

Hva vi trenger å vite om deg

Vi er avhengig av at du gir oss kroppsvekt og dine skiferdigheter. Beskrivelser av skiferdighetene dine som kan hjelpe oss kan være

Jeg er:

  • nybegynner
  • turgåer
  • aktiv løper

Merk at ingen svar er dumme eller feil. Tenk at du her er med på å påvirke hvor gode ski du vil få. 

Hva er spenn? Og riktig spenn?

Du har nok hørt ordet spenn. Spenn er kort sagt buen som skiene er bygget i. Og for felleski er spenn avgjørende for å gi en god skiopplevelse. Hva som er riktig spenn på akkurat dine felleski baseres på dine opplysninger sammen med kompetansen vår.

To ting du kan oppleve dersom du har felleski uten optimalt spenn for din vekt

  • dårlig glid (for mye vekt på skiene)
  • bakglatte ski (for lite vekt på skiene)

Med andre ord: med riktig spenn får du det beste utgangspunktet for god glid og godt feste. Det er selvsagt verdt å nevne at din egen skiteknikk også vil ha stor betydning for både glid og feste. Vi tar hensyn til ditt nivå og teknikk i plukking av ski, men utførelsen av teknikken i skisporet overlater vi til deg. Tips kan vi selvsagt komme med!

Generelt sett kan vi si dette om spenn

  • Jo høyere spenn, desto stivere ski. Ei stivere ski vil kreve sterkere og bedre skiferdigheter av deg. 
  • Jo lavere spenn, desto mykere ski. Ei mykere ski være enklere å trykke ned og derfor appellere mer til nybegynner.

Dette forklarer hvordan vi til skiløpere med samme kroppsvekt, men med ulike skiferdigheter, vil plukke ulike ski.

Måleverktøy vi bruker

Måleverktøy er nødvendig fordi èn og samme skilengde har ulik grad av stivhet. Et måleverktøy er for oss nettopp et verktøy: ene og alene kan ikke dette plukke ut riktig felleski til deg, men sammen med vår kunnskap og erfaring er sannsynligheten stor for å plukke ski som både gir god glid og godt feste. Målemaskina hjelper oss å kvalitetssjekke skiene vi plukker, både når det gjelder feste og glid.

3 råd fra oss når du skal kjøpe ski

  1. Oppgi riktig kroppsvekt. Vi anbefaler ikke å kjøpe ski som skal passe “når jeg har gått ned 10 kg +/-”.
  2. Kjøp ski til de turene du definitivt drar på, framfor de du skulle ønske du dro på. Vær en realist - skal du være aktiv skiløper som drar på flest treningsturer, eller er det de rolige søndagsturene det blir flest av?
  3. Vedlikehold skiene dine, så bevarer du både levetid, glid og feste lenge! Det er så enkelt, men likevel vet vi at mange slurver. Spør oss om råd og lag deg gode rutiner. Vi anbefaler alltid å kjøpe et kit som inneholder alt du trenger for å bevare felleskiene dine.

Kjøpe felleski hos oss

Dersom du skal kjøpe felleski hos oss er det prisgunstig å kjøpe en felleskipakke. En felleskipakke inneholder ski, skisko og binding og gir en pakkerabatt. Alle våre felleskipakker er ferdig nedpriset. Du bruker kommentarfeltet til å oppgi de nødvendige opplysningene dersom du handler på nett. Se utvalget vårt av felleskipakker