Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hybridski fra Åsnes: ski til kjøreglade

Hybridski fra Åsnes: ski til kjøreglade

Hybridski har blitt et av de mest brukte ordene så langt i vintersesongen. Gjennom vinteren 22/23 merket vi en gradvis større interesse blant kundene våre, og som alltid kaster vi oss rundt for å imøtekomme etterspørsel. Etter selv å ha testet skiene så forsto vi raskt “greia”. Det startet med et par kollegaer som ble helfrelst, men nå har vi blitt en god gjeng som virkelig har peiling og erfaring. Det er tydelig at dette er et produkt som har truffet en målgruppe som tidligere har måttet velge mellom topptur- eller fjellski. Skipakke er for de aller fleste en dyr investering, og da frister det jo å kunne si “ja takk, begge deler”. Og det kan du nå. Iallefall nesten!

Hva er hybridski?

Hybridski er enkelt sagt ski som plukker fordelene fra henholdsvis fjellski og toppturski for å kunne dekke behovet til deg som planlegger lengre skiturer i fjellet, men som også ønsker offensiv og leken skikjøring. I tillegg er skiene kompatible med nye Rottefella Xplore binding, som vi mener er halve moroa med disse skiene. Vi kommer tilbake til dette litt senere.

Først selve skiene. Vår erfaring er at skiene kan brukes i all slags terreng, men fordelene kommer virkelig til sin rett i kuperte og brattere områder. I flatere terreng, la oss si Hardangervidda som eksempel, kan du fint nøye deg med en smalere, mer klassisk fjellski. Av hybridski har vi Falketind 62, Rabb 68 og Nosi 76, som alle er fra Åsnes. Tallet i navnet sier noe om midtbredden på skiene. Til sammenligning har en standard fjellski en midtbredde på rundt 55 mm, mens toppturski har en midtbredde rundt 95 mm. Hybridski fordeler seg mellom disse, og som tommelfingerregel kan vi si at midtbredden gir en pekepinn på om egenskapene vipper mest mot fjellski eller toppturski.

Tips! Tenk over bruksmønster og behov, så skal vi veilede deg til riktig ski ut fra vår kunnskap og erfaring.

Xplore binding, og andre alternativer

Så til binding. Du kan bruke Xplore, BC (Back-Country) og 75 mm, men vi mener at Xplore er det som gjør skipakken unik fra andre lignende fjellskipakker. Rottefella Xplore er mer stabil og kjøresterk enn tradisjonell BC-binding, og samtidig mye lettere enn annet topptur- eller randoneeutstyr. Xplore har i tillegg en utskiftbar flex, som gir deg mulighet til å bytte mellom en flat flex og en hard flex. En flat flex gir tilnærmet ingen motstand på turer i spesielt bratt terreng, mens en hard flex gir mye mer motstand, som vil gjøre nedkjøringer lettere. Det geniale er at du lett kan bytte disse på turen.

Velger du Xplore binding har vi sko som passer fra både Crispi, Alfa og Alpina. I hovedsak er det passform som skiller disse tre merkene. 

Hvem passer hybridski til?

Vår erfaring med hybridski er at de passer godt til alle nivå, fra nybegynner til de mer erfarne og for telemarkkjøring. Vår opplevelse er at du har god kontroll samtidig som skiene er veldig lett, som jo uten tvil er en fordel på lange turer. Likevel er det deg og ditt bruksområde som vil avgjøre om det er akkurat hybridski du skal investere i, men vi gir deg den beste veiledningen for å gi deg maks turglede med ski på beina!

Klikk for å se skipakker med hybridski.

Foto: Jeanett Alfheim