Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Vedlikehold av felleski

Vedlikehold av felleski

Eier du allerede et par ski vet du sannsynligvis at for å bevare levetid, feste og glid må skiene vedlikeholdes. Vi er opptatt av å fortelle deg at dette er enkelt, men at det handler om gode rutiner. Og noen gode tips fra oss. Her oppsummerer vi våre 3 tips for vedlikehold av felleski og skiglede.

Tips! Kjøp produktene som trengs når du kjøper skiene, så er det gjort! I butikken hjelper vi deg å plukke riktige produkter og viser deg hvordan du bruker de, men du kan også se alt av produkter i kategorien Skismøring og skirens.

Tips 1: Impregner fellene

En impregnering på fellene fungerer likt som på klær eller sko: det gjør at fellene ikke trekker til seg vann. Vann i fellene kan skape ising, og ising fører til dårlig feste og glid. Å impregnere fellene er enkelt: gni produktet på fellen og la tørke for skitur. Les gjerne også produsentens anbefalinger på selve produktet du bruker.

  • Bruk impregnering på nye ski eller ski du ikke har brukt på en stund.
  • Gjenta når du opplever at fellene trekker til seg vann.

Tips 2: Rens fellene

Etter flere skiturer vil fellene over tid samle opp smørningrester, skitt og forurensing fra snøen i skisporet. Dette fører til dårligere glid og feste. Hvor ofte du må rense fellene kommer an på hvor du går på ski og forholdene i løypa. Vår erfaring er at det er størst behov i starten og slutten av skisesongen, når det er mange i skisporet og det enten kan være lite snø eller “gammel” snø. På nysnø er behovet for rens lite.

Tips! Når du skal påføre produktet er det viktig at du sprayer rens på fiberlene rensepapiret for deretter å påføre fellene med hårene (fra skitupp og bak/ned).

Tips 3: Få bedre glid

Akkurat dette punktet går nok like mye på skiglede som vedlikehold av skiene. Men hey, vi tror at med mye skiglede så vil du også lettere ta vare på skiene dine. For ingenting er vel mer frustrerende enn å føle på dårlig glid i skisporet. Det kan selvsagt være flere årsaker til dette, men med glider tilpasset både de integrerte fellene og glidsonen legger du til rette for god glid. Merk at det er snakk om to forskjellige produkter; ett til fellene og ett til selve skiene.

Det viktigste: få det gjort

Alle produktene er enkle å påføre og er laget med tanke på å unngå tid du ikke har i smøreboden (du kanskje heller ikke har..).

Tips! Om du trenger å kjøpe alle produktene er det gunstig å kjøpe et startsett som inneholder alt du trenger for å komme i gang.