Smoooth betaling med Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Exped liggeunderlag bytter navn, og vi oppklarer R-verdi

Exped liggeunderlag bytter navn, og vi oppklarer R-verdi

Nytt fra 2022 er at navnene har R-verdi

Tidligere har Exped gitt liggeunderlagene sine (også kalt matter) navn ut fra isolasjonsmateriale, eksempelvis SynMat. Nå er det født 3 nye mattefamilier; DURA, ULTRA og VERSA. I tillegg benyttes R-verdi for å skille hvert enkelt familiemedlem for mattene. Innvikla? Heng på litt til!

La oss oppklare R-verdi

R-verdi er en standard testmetode, som kort sagt forteller noe om liggeunderlag sin isolasjonsevne. Teknisk sett er R-verdi et mål på termisk motstand: Jo høyere R-verdien er, desto mer termisk motstandsdyktig er materialet eller strukturen. Med andre ord: Jo høyere R-verdi, desto høyere isolasjonsevne. Dette gir følgende tabell:

 

R-VERDI

ºC

BRUKSOMRÅDE

1R

10ºC

Varmt klima

2R-3R

0-5ºC

Vår, sommer, høst (eller: norsk sommer)

5R-6R

-20ºC

Høst, vinter og vår/vinter-turer

7R-8R

fra -20 ºC

Vinter og turer i kaldt klima

 

Tips: Høy R-verdi trenger ikke nødvendigvis være riktig for deg. Les videre om forskjellene på liggeunderlagene og lær deg forskjellen på R-verdiene. Da er du godt rustet til å ta et godt valg ved kjøp av Exped liggeunderlag

Mattefamilier basert på bruksområde og brukergrupper

I tillegg til navneendringen er liggeunderlagene fra Exped nå gruppert etter bruksområde og brukergrupper. Dette gjør det enklere for både deg og meg å navigere oss rundt i jungelen av turutstyr. Finn mattefamilien du kjenner deg igjen i, og velg R-verdi som passer temperatursone(r) du skal sove ute i.

Du leste innledningsvis at Exped har lagd 3 mattefamilier. For deg som kunne de gamle modellnavnene velger vi å liste opp en omtrentlig sammenligning:

  • DURA erstatter DOWNMAT og SYNMAT.
  • ULTRA erstatter UL
  • VERSA erstatter Lite og Basic.

Men noe er fortsatt likt som før

Som før står all informasjon står på matte og pose. Mattene har en stor exped-logo, samt mattenavn og med størrelse. Det står i tillegg også om det er SYNMAT eller DOWNMAT teknologi. Og kvaliteten? Forbedret. Samme gode Exped.

Og sist men ikke minst: det er nå et større fokus på miljøpåvirkning. Exped benytter 100% resirkulerte materialer og har en klimanøytral produksjon, som eneste matteprodusent i verden.

Kjøpe liggeunderlag fra Exped?

Med kunnskap om både liggeunderlagene og R-verdi vil du nå være i stand til å riktig kjøpe Exped liggeunderlag. Om ikke kan vi raskt kontaktes på epost eller telefon for råd og veiledning, eller du kan lese mer om mattefamiliene Dura, Ultra og Versa.