Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hvilken Woom sykkel skal du velge?

Hvilken Woom sykkel skal du velge?

Valg av sykkelstørrelse Woom

Usikker på hvilken størrelse du skal velge på sykkelen til barnet ditt? Følg våre anbefalinger, og la barnet prøve størrelsen om du er veldig usikker.

Viktigste huskeregel: barnet skal vokse ut av sykkelstørrelsen, ikke inn i den. Med andre ord: ikke kjøp for stor sykkel. Da vil ikke barnet i like stor grad ha kontroll over sykkelen og mestre syklingen.

1,5-3,5 år / 82-100 cm ▪️ Woom 1 (Woom 1 plus)

Barnets første møte med sykkel! Sykkelen som legger grunnlaget for balanse på to hjul. Dette er balansesykkel uten pedaler, og som finnes i to størrelser. Woom 1 plus veier 4,45 kg har 14" hjul mot 12" og 3,3 kg for Woom 1.

3-4,5 år / 95-110 cm ▪️ Woom 2

Følelsen av å se barnet tråkke avgårde på sin første sykkel med pedaler følger deg hele livet. Mestringen i øynene til barnet er uforglemmelig. Det er bare å knyte på seg løpeskoene - nå må du løpe for å holde følge! (Eller sykle sammen..). 14" barnesykkel som veier 5,1 kg.

4-6 år / 105-120 cm ▪️ Woom 3

Dette er sykkelen som bringer barnet videre fra de første småbarnssyklene og over til de virkelig store sykkelopplevelsene. Barnet sitter fortsatt oppreist, rekker enkelt fram til bremsene og har god oversikt fra sykkelsetet. 16" barnesykkel som veier 5,3 kg. 

6-8 år / 115-130 cm ▪️ Woom 4

Klar for neste vanskelighetsgrad? Woom 4 introduserer barnet for gir! 8 gir utvider både barnets horisont og sykkelens rekkevidde. Klar for å sykle i skogen? Fra Woom 4 kan du også velge offroad-utgave.  20" barnesykkel som veier 7,4 kg.

7-11 år / 125-145 cm ▪️ Woom 5

Nå brukes sykkelen mer og mer som framkomstmiddel. Nå er barnets ferdigheter på sykkelen så gode at den også fungerer som en lekekamerat. 24" barnesykkel som veier 8,2 kg.

10-14 år / 140-165 cm ▪️ Woom 6

Trygg sykling til transport og lek! Sykkelen brukes mye og må tåle mye. På Woom barnesykler er både sikkerhet og slitestyrke ivaretatt. 26" barnesykkel som veier 9,2 kg.

Fortsatt usikker på størrelsen?

Mange foreldre tenker praktisk og langsiktig. Å vokse inn i klær og sko går som regel greit, men å vokse inn i en sykkelstørrelse kan være værre. Du kan risikere 3 ting

  • barnet mestrer ikke syklingen (særlig på de minste størrelsene 1, 2 og 3)
  • barnet mister gleden av å sykle (som en følge av lite mestring)
  • barnet har mindre kontroll på sykkelen = større sjanse for velt

Har du spørsmål så ta kontakt! Vi er her for å hjelpe deg, og vi har mye erfaring. Du er kun en telefonsamtale eller epost unna oss - eller ta med barnet til butikken for å prøve.

 

Foto: Woom