Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hvordan pakke tursekken

Hvordan pakke tursekken

Hvordan pakke tursekken: våre beste råd

Å pakke sekken klar for tur er en øvelse, og det kan hende du må gi det flere forsøk før du finner “din måte” å pakke på! Vi gir deg korte og effektive råd hvordan du kan pakke tursekk med både sovepose og liggeunderlag, som sikrer at turopplevelsen ikke ødelegges av nybegynnerfeil.

Hvor tung ryggsekk kan du bære?

Eller: hvor sliten har du lyst til å bli? Hvor tung sekk du kan bære avhenger blant annet av hvor godt trent du er og terrenget du skal gå i. I tillegg vil en ryggsekk med et godt, tilpasset bæresystem avlaste mye. 1/3 del av egen kroppsvekt kan være en tommelfingerregel til deg som er trent og har vært på flere turer tidligere.

Våre tips når du skal pakke tursekken:

1. Turens lengde og mål avgjør i stor grad sekkens størrelse og innhold. Hos oss finner du både store ryggsekker som rommer 50 liter +, og ulike størrelser av dagstursekker. Til dagsturer kan sekker inntil 40 liter være passende, til helgatur/hytte til hytte 65 liter og til lengre turer som krever mye utstyr nærmere 100 liter.

  • Tips! Dersom du har mulighet anbefaler vi et besøk i butikken vår for veiledning i valg av ryggsekk. Alternativt kan du kontakte oss på telefon eller e-post. Hos oss finner du mange ryggsekker fra Osprey.

2. Lag deg ei liste over nødvendig utstyr, og ei liste med mindre nødvendig utstyr. Blir det fullt vet du hvilken liste du bør eliminere utstyr fra. 

  • Tips! Skal du kjøpe ny sekk? Be om en gjennomgang av hele sekken. De fleste sekker kommer med små, men svært praktiske duppeditter, du aldri vil skjønne greia med hvis du ikke fikk det fortalt!

3. Pakk det tyngste nærmest ryggen, klær du ikke trenger underveis i turen i bunnen og mat og kokeutstyr midt i sekken.

  • Tips! Pakk ut fra terrenget du skal gå i for å optimalisere balansen. Skal du følge sti eller ujevnt underlag er det lurt å pakke tunge gjenstander lavt i sekken, det vil si nederst i ryggsekken. For lettere turterreng kan tyngdepunktet være høyere.

4. Pakk gjenstander du trenger enkel tilgang til under turen i lommene på utsiden av sekken eller i topplokket.

  • Tips! Vi anbefaler å pakke vanntett: Er det meldt nedbør er det lurt å pakke gjenstander i pakkposer og kart i kartmappe. Pakkposer kommer i flere størrelser.

Hva trenger du til turen?

  1. En god ryggsekk som passer deg og din rygg
  2. Vanntette pakkposer
  3. Lakenpose eller sovepose
  4. Førstehjelpspakke
  5. Lett, hurtigtørkende håndkle for tur
  6. Utstyr tilpasset årstid, eksempel: solkrem og solbriller på sommeren.

 

Klar for tur? Sjekk ut hele friluftskategorien vår og bli inspirert!

PS! Glad i å være på tur og å dele bilder på Instagram? Bruk gjerne hashtaggen #axelbruunsport eller tag oss i bildene dine (@axel_bruun_sport). 

 

Foto: Jeanett Alfheim