Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hvordan velge riktig HOKA sko

Hvordan velge riktig HOKA sko

Skal du kjøpe HOKA sko? Vi hjelper deg å velge riktig!

Aller først: Hva betyr navnet på skoene?

  • W = Women’s, M = Men’s. Eksempel: W Bondi = Bondi dame. M Bondi = Bondi herre

  • Wide er sko med bredere passform. Wide er alltid skrevet i sin helhet «wide» og aldri forkortet med «w». Da unngår vi misforståelse om det er wide eller women’s.

  • Tallet bak modellnavnet sier hvilket nummer i rekken akkurat disse skoene er. Det blir ikke nytt tall for hver sesong eller år, men når HOKA endrer på eksempelvis passform, såle eller design. Eksempel: Clifton 9 er den 9ende utgaven av Clifton. Clifton har tidligere kommet i 8 andre utgaver.

  • GTX betyr GORE-TEX. Skoene er vanntette og i vanntette sko ligger det en ekstra «sokk» inne i skoene. Vår erfaring er derfor at alle vanntette sko er noe mindre i størrelsen.

Hvordan kjøpe riktig sko fra HOKA:

  1. Tenk over hva du skal bruke skoene til.

  2. Kjøp ut fra bruksområde, ikke bare design.

  3. Les våre tips for å velge riktig skostørrelse.

Hoka til løping, til jobb, til tur?

Hva kjennetegner HOKA løpesko? Sålen. I tillegg har de lav vekt, en pustende overdel og et fresht design. Vi har egne kategorier for sko til løping og trening og sko til jobb og hverdags. Vi har også en egen kategori for HOKA sko til terreng.

Mange bruker HOKA sko mest til jobb. Visste du at det å bruke sko sammenhengende i flere timer på jobb sliter mer på skoene enn å bruke de til jogging? Logisk når du leser det. Siden sko har ulike egenskaper passer ikke alle sko fra HOKA til mye gåing på jobb. Du finner derfor en egen kategori i vår nettbutikk hvor vi har plukket ut de modellene vi mener passer best til jobb. Der kan du velge mellom fargerike sko, ensfarget hvite eller sorte sko. Perfekt for å passe til din type jobb, uniform og personlighet!

Velge størrelse HOKA

Størrelser er vanskelig, vi vet! De er forskjellig fra merke til merke, men også fra modell til modell i HOKA! Størrelsene har vi etter beste evne beskrevet i hver enkelt produkttekst og du kan i tillegg måle foten din og følge en tabell fra HOKA

Vårt aller beste tips er at de fleste går opp i størrelse når de kjøper HOKA.

HOKA er små i størrelsen hvis du sammenligner med sko kjøpt i ordinære skobutikker. Unntaket er hvis du sammenligner HOKA med andre løpeskomerker, eksempelvis Asics og Nike. Da er de ganske like.

Eksempler:

  • Bruker du normalt str. 38 vil du høyst sannsynlig foretrekke 38 ⅔ i HOKA. 
  • Bruker du normalt str. 43 vil du høyst sannsynlig foretrekke 44 i HOKA.

Det er også nyttig å ha sett størrelsesinndelingen til HOKA, som er vist i størrelsestabellen. Da vil du se at HOKA benytter størrelser med 1/3 og 2/3 framfor halvnummer (eks. 37 1/3 og ikke 37.5).

Har du tidligere kjøpt større størrelse for å få bredere sko? Velg heller HOKA wide

Både Clifton, Arahi og Bondi kommer i bredere utgaver, som gir deg ekstra plass over vristen og i selve tåboksen. Wide er også et must til deg som ofte får hull ved stortåa. Les mer om HOKA Wide-modeller.


Klar for å kjøpe HOKA sko?

Da er det bare å finne din favorittsko i vårt store utvalg. Trenger du mer hjelp er du velkommen til butikken for individuell veiledning og for å prøve ulike sko. Du kan også ta kontakt med oss på e-post eller telefon.

 

Foto: Hoka