Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

El-sykkel dame

Scott og Haibike el-sykkel til dame

Det skal være enkelt å kjøpe el-sykkel, og vi skal hjelpe deg. Vi er en autorisert forhandler av Haibike og Scott, og med eget autorisert sykkelverksted i butikken som tar seg av all service og reparasjon av sykkelen din. Hos oss er du i trygge hender hele veien!

Hvordan velge el-sykkel til dame

Tidligere var markedet preget av tydelige skiller mellom dame- og herresykler. Dette skillet har blitt mindre og vi snakker nå om forskjellene på rammen på syklene og omtaler ikke nødvendigvis syklene som dame eller herre.

Likevel er det jo faktiske forskjeller på damer og menn, hvor eksempelvis menn har lengre bein og rygg enn damer, og at damer derfor heller ønsker en liten el-sykkel med lavere innstendig og kortere avstand mellom sete og styre. Og da er det jo naturlig at vi har ulike sykler som tar hensyn til dette:

  • Mono har et ekstra lavt innsteg for enkel på- og avstigning fra sykkelen. Det har også kortest avstand mellom sete og styre. Gir deg den mest oppreiste sittestillingen. En typisk bysykkel.

  • Mix er den gyldne middelvei for begge kjønn, men som flest damer velger. Har et halvhøyt overrør. Det er fortsatt enkelt å gå på og av sykkelen. Noe lengre avstand mellom sete og styre enn mono, men fortsatt en behagelig, oppreist sittestilling.

  • High eller herre er sykler med det klassiske høye overrøret på sykkelrammen som appellerer til menn. For damer vil denne ofte gi en mer fremoverlent sittestilling.

Sittestilling og hvilken sykkelramme du foretrekker vil derfor være det som bestemmer om du bør velge mono eller mix. Vit at det også er mulig å gjøre individuelle tilpasninger, som å bytte til et justerbart styrestem for mer oppreist sitteposisjon. Dette er vurderinger vi hjelper deg med å ta.

Hvor kraftig motor trenger du?

Motorkraft benevnes som Nm (newton meter), og vi har sykler med 60-85Nm. For å vite hvor kraftig motor du trenger, er det praktisk å ha tenkt over: 

  • Din vekt

  • Hvilket område du skal sykle i; er det mye bakker eller flatt?

  • Skal du trekke sykkelvogn?

Svarene på punktlista over er avgjørende for hvor kraftig motor på sykkelen du faktisk trenger. Vi er tilhengere av å selge deg det produktet du faktisk trenger - slik at du opplever å ha gjort et godt og riktig kjøp av el-sykkel.

Hva skal du bruke sykkelen til?

Til sykling, naturlig nok - men utover vanlig sykling er det lurt å definere bruksområder.

Om du primært skal bruke el-sykkelen som et framkomstmiddel i hverdagen er hybridsyklene Trekking 4, Trekking 6 og Trekking 7 de beste alternativene. Tenker du derimot å legge de fleste turene til marka anbefaler vi offroadsykkelen Contessa fra Scott.

Forskjellen på hybrid og offroad

Det umiddelbare forskjellen er naturlig nok at offroadsykler er laget for å sykle på sti, mens hybrid ofte er en pendlersykkel. Men forskjellene er også tilleggsutstyret:

  • El-hybridsykler selges med skjermsett, støtte, bagasjebærer og lys inkludert i prisen.

  • Offroad el-sykler har mindre behov for mye utstyr, og dette kjøpes derfor utenom.

Ta kontakt for veiledning av el-sykkel

Utforsk utvalget vårt her, og ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål. Du finner oss i hjertet av Trondheim sentrum, like ved busstoppene P1 og P2 i Prinsens gate. I butikken møter du erfarne selgere med mye kunnskap. Hos oss er du midtpunktet og vi setter alltid kundereisen og -opplevelsen først!

Du er også velkommen til å sende oss e-post eller ringe oss. Da vil du møte akkurat de samme folka og kunnskapen som i fysisk butikk!

 

 

 

Close
Filter by Fjern alle
Filter
Sorter etter