Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Klar for hengekøyetur?

Klar for hengekøyetur?

Klar for hengekøyetur? 

Å sove i hengekøye kan være en magisk opplevelse som gir deg en nærhet til naturen som få andre overnattingsmåter kan. Hengekøyetur trenger heller ikke nødvendigvis å være overnattingstur - det er superdeilig å ta med seg hengekøya på dagstur! Med noen enkle tips og riktig utstyr kan du sikre deg en komfortabel og minneverdig tur. Her deler vi våre beste råd for overnatting i hengekøye!

Hvordan velge hengekøye?

Det første steget til en vellykket tur er å velge en komfortabel hengekøye med god støtte. Hengekøyene fra Ticket To The Moon har tatt verden med storm - og med god grunn! Dette er komfortable hengekøyer, laget i solid materiale som er både enkle og feste og lette i vekt. 

Men, disse hengekøyene kommer i ulike størrelser - så hvilken skal du velge?

  • Compact Hammock: Perfekt for deg som ønsker en liten og lett hengekøye med god plass til én person.
  • King Size Hammock: Den beste komforten i både liggende og sittende stilling, med plass til to personer.

For ekstra god komfort kan det derfor være lurt å velge en større hengekøye selv om du skal sove alene i den! De større hengekøyene har litt mer stoff i sidene, og blir dermed mer stabil og gir bedre plass. 

Sjekk ut vårt utvalg av hengekøyer her!

Finn det perfekte stedet

Hengekøyeturen blir enda bedre hvis man finner et godt sted for plassering av hengekøya! Se etter to solide trær med passende avstand, unngå områder med mye vind for å få en lunere opplevelse og lettere holde varmen. Og viktigst av alt - ikke glem at en uforglemmelig utsikt overgår det meste!

Tips! Bymarka er et flott sted å finne gode hengekøyeplasser!

Hengekøyene er enkle å henge opp, men husk at opphengstau ofte ikke medfølger. Hengekøyen kan fort sige litt ned i løpet av natten, så sørg for minst en halvmeters avstand fra bakken. Hengekøya trenger ofte større plass enn man tror, så unngå å velge trær som står for tett, da det kan bli mer ubehagelig. 

Beskyttelse mot vær og vind på hengekøyetur

Ingen har lyst til å fryse på tur, og skulle det komme en regnbyge, er det greit å være forberedt! Hengekøya kan være en kaldere soveplass enn telt, både fordi den presser soveposen flat på sidene og reduserer isolasjonsevnen, og fordi det er et åpent luftrom under hengekøya.

Et godt liggeunderlag er essensielt for å isolere deg mot kulden nedenfra når du sover i hengekøye. Riktig valg av liggeunderlag er like viktig som soveposen for en god natts søvn. Et liggeunderlag med langsgående kanaler vil oppleves som mest komfortabelt i hengekøye, og det er lurt å velge et liggeunderlag med god bredde for bruk i hengekøye. Vi har de beste liggeunderlagene fra Exped! Med riktig isolasjon og et godt liggeunderlag er du godt rustet til å nyte en behagelig og varm natt ute i hengekøya. 

Tips! For ekstra varme kan du bruke et ekstra liggeunderlag i bunnen.

Vil du vite mer om valg av liggeunderlag? Les mer her!

Tarp gir god beskyttelse mot regn og fukt. Heng den over hengekøya for å holde deg tørr. Den fungerer også som solskjerming på varmere dager. 

Tips! Er det bra vær? Da bør du ha tarpen festet høyt oppe. Dersom det er fare for dårlig vær bør du feste tarpen lavt. For en hengekøye, bør du ha et 3 x 3 meter tarp. 

Husk myggnett!

Ingen liker å bli bitt av mygg - hverken om dagen eller på natten. Myggnetting er et must! Vi har myggnetting tilpasset hengekøyer som holder både mygg og knott unna.

Tips! Sørg for at myggnettet er festet høyt nok - da sliper du at det treffer deg i ansiktet gjennom natten. 

Ukomfortabelt å sove i hengekøye?

Selv synes vi at det å sove i hengekøye er veldig komfortabelt - men dersom du har opplevd at det er ukomfortabelt har vi noen tips! Et godt tips er å ligge på skrå - da vil du ligge rettere og mer komfortabelt! Pass også på at du strekker hengekøya nok ut ved oppheng, slik at du ikke ender opp med å ligge i bananform. 

Gira på hengekøyetur? Vi har utstyret!