Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

HOKA Speedgoat: maksdempet terrengsko

HOKA Speedgoat: maksdempet terrengsko

HOKA Speedgoat: skoene til deg som trives på stier i marka

Het tidligere Speedgoat 4, men heter nå Speedgoat 5. Finnes både til dame og herre.

Høsten 2022 kommer HOKA Speedgoat til dame og herre i nytt design. Før vi ser på hvilke endringer som kommer med Speedgoat 5, tar vi en kort intro på hvilken sko HOKA Speedgoat er og hvem den passer til.

Speedgoat er vår nummer 1 terrengløpesko som også brukes mye blant mosjonister som går mye på tur. Vi anbefaler Speedgoat til deg som

  • vil ha en terrengsko som gir god støtdemping
  • går eller løper mye på skogsstier, berg eller fjell

Ulikt mange andre terrengløpesko, har Speedgoat en kraftig såle som gir god støtdemping uten å gå på kompromiss med løpsfølelsen. Den har også VIBRAM yttersåle, som er et kvalitetsstempel innen sport- og friluftsutstyr. Det er denne yttersålen som gir det gode grepet på glatt eller sleipt underlag. 

Tips! Det er verdt å merke seg at VIBRAM er et mykere materiale, så yttersålen vil slites raskere ved mye bruk på asfalt. Vår erfaring er at Speedgoat passer best i marka, på stier og berg, men tåler kortere turer på asfalt til og fra marka.

Flere modeller HOKA Speedgoat

HOKA Speedgoat kommer i flere utgaver, hvorav to er vanntette med GORE-TEX (GTX):

  • Speedgoat
  • Speedgoat Wide
  • Speedgoat GTX
  • Speedgoat Mid GTX

Alle disse variantene av Speedgoat er like, men også ulike. Som nevnt er to vanntette (merket med GTX), én er ankelhøy (Mid) og én er Wide-modell. Kort sagt gir en wide-modell mer plass til føttene, noe som er en fordel til deg med litt brede føtter. Les gjerne mer om HOKA-Wide dersom du er usikker på om dette er noe for deg.

Passform HOKA Speedgoat

Før var det sånn at enten passet HOKA Speedgoat foten din, ellers gjorde den det ikke. Den var ganske smal. Men det var før! Nå finnes også Speedgoat i to passformer; vanlig og wide. Mesh eller overdel er også blitt mykere i denne femte utgaven av skomodellen. Merk at dette foreløpig kun gjelder lave Speedgoat uten GTX.

Usikker på om Speedgoat er din neste sko?

Det eneste argumentet for ikke å kjøpe Speedgoat, er hvis du skal bruke skoene på asfalt eller grus. Da har vi flere andre og mye bedre alternativer som dekker behovene dine. 

Vi vet at det kan ta tid å lese nok til å kunne alt om HOKA. Derfor har vi laget en egen artikkel til deg som oppsummerer noen raske fakta om HOKA. Her kan du lære mye ved å lese lite.

Til deg som heller foretrekker å få det fortalt er du velkommen til oss i Midtbyen. Vi kan faget vårt og har snart 10 års erfaring med HOKA.

 

PS! Glad i løpe i terrenget?

 

Foto: Run Norge