Enkel betaling med Vipps og Klarna
Søk
Butikken 9 – 18 Verksted Logg inn Retur Betaling Levering Hente i butikk Ønskeliste

Hvordan vaske joggesko

Hvordan vaske joggesko

Kan jeg vaske HOKA sko i vaskemaskina?

Mange spør oss om sko kan vaskes i vaskemaskinen. Svaret er nei. Det er riktig at dagens vaskemaskiner vasker skånsomt og kan ha egne program for sko, men langt fra alle sko er laget for å tåle det. Og tørkeprosessen etterpå kan være like skadelig som selve vaskingen.

Ja, det er lettvint, men det kan koste deg favorittskoene dine. Det kan gå bra, men spør deg i såfall «er det verdt det?».

For det er verdt å merke seg at dersom skoene vaskes i maskinen vil du miste reklamasjonsretten dersom liming eller sømmer løsner, eller om sålen endrer fasong. Om du lurer så har vi sett alle disse tilfellene.

Så, hvordan vaske skoene da? Her kommer vår 1-2-3:

  1. Skyll av skoene i dusjen, oppvaskkummen, i vasken eller i ei bøtte. Eller med hageslangen ute. Bruk en klut eller børste ved behov.

  2. Til hvite sko, eller sko som er veldig skitne anbefaler vi Nikwax Footwear Cleaning Gel eller Shoe Shame Loose the dirt. Gni på, vent litt og skyll av.

  3. La skoene lufttørke, putt eventuelt avispapir i skoene for raskere tørking. Er skoene veldig våte må du passe på at tørkeprosessen ikke går så sakte at vannet rekker å surne i skoene. Ved behov kan skotørker brukes, men da under oppsyn. Merk at hurtigtørking på varmt gulv eller med skotørker kan skade skoene. Om du er heldig med været kan skoene tørkes utendørs ⛅️

Impregnere sko

Har du vanntette sko er det genialt å impregnere de når de nå er nyvaska. Merk at impregnering ikke må gjøres på skitne sko. Bruk gjerne Nikwax TX Direct Spray-On for enkel påføring. Du kan også sprayimpregnere hvite sko. Da dannes det en beskyttende hinne på skoene som gjør at smuss og skitt ikke setter seg like godt i stoffet.

Så hva venter du på?

Vi lover deg at skoene kommer til å elske den nyvaska følelsen like mye som du gjør 😉

 

Foto: Axel Bruun Sport